Klubbverksamhet

Boka tid på Min Golf

Klubbverksamhet

Historik
Gotska golfklubbens historia sträcker sig tillbaka till 1986. Tio år senare, 1996, invigdes klubbens 18-hålsbana med namnet Jack Wenman-banan vilken är belägen i direkt anslutning till de norra delarna av Visbys utkant. Ja, det är faktiskt inte mer än 250 meter från flygplatsens ankomsthall till första tee.

Fram till 1996 spelade medlemmarna på klubbens 9-hålsbana, Lugnet-banan.
Klubben har knappt 750 medlemmar. Tills vidare har vi bestämt att medlemsantalet inte skall överstiga 1000 medlemmar. Under lågsäsong är det ingen trängsel ute på banan men när sommaren kommer med alla turister kan det ibland bli kö och vi tillämpar då tidsbokning.

Jack Wenman kom från Nya Zeeland via Skåne till Gotland. Jack Wenman gjorde golfen till en ”folksport” och möjlig för alla. Han var en mycket engagerad instruktör och såg golfen både som en tävling och familjesport.
Gotska GK låg Jack väldigt varmt om hjärtat och klubben valde att uppkalla 18-hålsbanan efter honom. Det var Jack som gjorde den första designen av banan. Som klubbens pro har han fostrat många spelare på ön.
Jacks familj på Nya Zeeland är ännu mycket intresserade av banans utveckling och besöker Gotska GK nästan varje år i samband med Wenman family cup.
Jack gick bort 1994, men hans anda finns kvar i klubben.